Lampi UV germicidale

Lampile UV germicidale sunt tuburi cu mercur, cu lungime de unda scurta, care sunt letale la microorganismele din aer, pe suprafete si din apa. Lampile UV germicidale (mentionate în continuare lampi UVC) nu trebuie sa fie confundate cu lampile solare sau lampi blacklight, la care razele ultraviolete produse au o lungime de unda mai lunga si nu au efect bactericid.

Lungimea de unda – Exprimata in nanometri (o miliardime dintr-un metru) este o unitate de lungime folosit pentru a descrie lungimi de unda ultravioleta. Aproximativ 95% din energia ultravioleta emisa de lampile bactericide este la lungimea de unda de 254 nanometri. Aceasta lungime de unda este în regiunea de eficienta maxima bactericid si este foarte letala pentru virusuri, bacterii, protozoare si mucegaiuri.

Producerea de ozon a lampilor – Ozon (O3) este o forma extrem de reactiva ale oxigenului si este util în purificarea apei, ca un dezodorant si ca agent de curatare. Lungimi de unda ultraviolete mai scurte de 200 de nanometri sunt capabile sa produca ozon de la oxigen (O2) în aer. Lampile de ozon, în plus fata de productia de ultraviolete cu efect germicid avand lungimea de unda la 254 nanometri, emit raze UV cu lungimea de unda la 185 nanometri. Deoarece este necesar a se evita expunerea personalului la concentratii ridicate de ozon, utilizarea de lampi de ozon este limitata la aplicatii în care concentratia de ozon nu va depasi 0.05 parti per milion în spatiile ocupate.

Lampile producatoare de ozon sunt disponibile în diferite tipuri constructive: subtire, cu catod rece, randament ridicat, de intensitate mare, sporita de iesire si tipuri de preîncalzite.

Va putem livra urmatoarele tipuri de lampi UV gremicidale:

Daca sunt lampi pe care nu le gasiti in listele noastre, si de care aveti nevoie sa le comandati, va rugam sa ne contactati sau sa folositi formularul Cerere pentru Lampi UV